Monday, May 3, 2010

Balada Jantan Gersang!

Troinggg! Troingggg! Jam 1.25 pagi.. tetiba ada sms masuk. Aku yang terjaga meraba2 dalam kegelapan mencari hp di celah2 bantal maupun selimut.. Dengan mata separa mengantuk gagah jua membaca sms di tengah2 pagi buta.. “ You kat mana ni syg tak smp2 lagi. Lama I tunggu”. Cerah bijik mata aku. Sapa pulak gilababi bersayang2 di tengah malam nih. Memikirkan mungkin insiden salah nombor, aku letak hp kat tepi. Selang je beberapa minit baru nak intro mimpi2 indah tetiba sms masuk lagi. “Why don’t u reply my sms dear?”. Sahhhh! Ni mesti kes serkap jarang tekan sms. Ikut mengena jer ye tak kira sapa. Kalau dah penting sangat takdak maknanya nak dok sabar tunggu bersms, kalau akulah dlm situasi mcm tu, aku call aje. Aku sambung tidur.

Jam 1.35, eh makin rancak pulak sms bertalu2 dengan pelbagai soalan pekak dan yang paling takleh tahan.. “asl pls?” wakakakkakaka! Ini bahasa2 chat zaman dinasor lah. Tadi yo yo o Tanya kat mana dah lama tunggu konon, alih2 soklan asl pls plak dibantainyer. Ini mesti kerja budak2 baru baligh. Bingai! Kerana kerap sangat sms masuk, Rumaisa dan Rasyid pun mula buka mata antara lena dan tidak. Geramnya lah aku baru saja nak tidur dengan nyenyak. Hendak di off kan hp bimbang nanti kalau2 ada panggilan kecemasan di tengah2 malam.. manalah tahu, kan? Hidup ini penuh dgn pelbagai kemungkinan. Dalam tertahan2 mata mengantuk tetiba masuk pulak missed call. Hehhh, ini sudah melampau. Diam seketika tetiba ada lagi panggilan.. cepat2 ku jawap " Hello sapa di sana?” soal aku. Dijawap suara yg sah2 suara budak2 yang ku berani jamin paling tua pun 17 tahun “Saya Iwan… awak sapa?”

“Iwan… mai sini nak habaq. Ni hat hang dok sms ni sebenaqnya mak tiri hang hat baru. Ayah hang tak bgtau ka? “ Tergagap2 dijawap budak yang menamakan dirinya Iwan “Mana ada ayah aku kawin lain, hang bohong…”sempat lg menjawap. “Tanya la ayah hang noooo… jangan dok kacau dah makcik hang nih… Bye2 Iwan. Esok kimsalam kat ayah nooo, kimsalam kat mak hang sekali ” Talian sebelah sana dimatikan tanpa ucapan penutup.

Padan muka!


**Mintak maaf la kat ayah dan mak si Iwan yang haram tak ku kenai.. semoga Iwan pun insaf.

9 comments:

mamadania&mamazaza said...

hahahah wakawakaka aduhai naja best sungguh cerita pagi tasi... abis nie dah beradu arr..hahahhah

AMIRZA-KRAF said...

adoiiiiiiiii hahaha.. ntah2 top up pun mak @ ayah tlg belikan...

SPEAKER said...

aku pun pernah kena jugak..time-time ni lah..pepagi buta..lepas tu boleh lak nak berkenalan bagai...hampasss...

marini said...

hahahaha... mak tiri baru ek?! hahahah (sambung gelak)...

Fuuhhhh la la ..... said...

kaco je orang tengah sedap2 tido....padan muka...keh keh keh

haya_yaya said...

hahahaaaaa...mau tobat x buat gitu lagi..

Nur_Zainurin said...

kak naja...update la blog ni...dh lama sgt ain tggu

amykimi said...

mau mak pak dia mengkelai laki bini lantakkan...sapa soh anak dia cari pasal hahahah

amykimi said...

kalo mak pak dia mengkelai lantakkan depa...sapa soh anak dia cari pasai dgn org mlm2 buto hahahaambek ko dpt mak tiri free2 jer...