Tuesday, February 24, 2009

Hishhhhhhhh.. emolah!!

Aku tak tau apa perasaan korang.. tp perasaan aku, hmmm.. akan mendadak rasa marah yg meruap2 kalo tengok orang aniaya binatang.. xkiralah kucing ka anjing ka.. Nak nak plak kalo kucing @ anjing itu masih dalam kategori baby @ budak2...

Macam tengahari tadi.. aku nak balik umah, otw tu singgah kat kedai bungkus nasik. Masa nak masuk kereta tetiba tengok ada dua budak jantan yang tak berapa nak budak dah pun sebenarnyer.. tengah sedap mendera sekor anak anjing yg menyelit2 bersembunyi dicelah rumpun pokok. Apa yang syok sangatpun tak tau la kat budak2 bangang dua ekor nih, bila anak anjing tu try lari dikepung2nyer pastu dijolok2 dgn kayu. Dah la dikejar.. bila lari dikepung pulak, cemana la dia nak melarikan diri.. last2 kerna tak tahan dgn perangai bangang tu.. terus aku tegur dorang. Eh buleh plak ditanya kita dgn soklan bangang " Akak bela ker anak anjing tuh?" soklan yg bikin aku meruappppp!

"Memang la bukan aku belaaaa... tp buatpe dikaco anjing tu. Biarla dia kat situ. Yang korang dok p jolok2 dia pehal ? Dah takde keje ? Dia ada gigit telor korang ker ? Korang rasa cemana kalo tak pasal2 orang sepak terajang korang? Akupun dah lama tak terajang orang nih " Haaaa.. dah terkuar sudah bahase2 tak rasmi dari mulutku. Terus diam. Haaaa..... sapa sebenarnye yg lebih hanjenggg dari anjing tu sendiri. Eiii geramlah!!

3 comments:

Gabai said...

huish....garengggg aka cenge

Laxmi said...

isk takut arr stetment hang tuh.. tapi apa2 pung memang la depa tu jahat kaco binatang yg tak menyusahkan depa..

naja said...

~ Bukan cengeyyyy... gerammmmmmm je sikit!!