Thursday, September 10, 2009

Perempuan Cantik

* Makmur yg sangat menggoda itu...

Dalam dua tiga hari lepas, setelah tawaf satu pasar ramadhan di perkarangan Billion Bangi tu tetiba aku kelaparan biskut makmur. Ini adalah kerana aku telah tergoda dengan satu gambar yang telah ditunjukkan oleh Fina dalam satu website yg memaparkan kegebuan dan kemontokan biskut itu. Fuhhh...

Dengan mengusung Rumaisa yg sekarang beratnya sudah mencapai 8kg++ (semput aku..) sekali lg akupun tawaf la di lobi Billion itu berpusing2 mencari biskut makmur, namun hampa jua adanyer. Mata beralih pula melihat baju kurung kecil, belek2 sekejap kalau2 ada yang padan dengan Rumaisa. Tetiba dari jauh mata aku nampak seorang perempuan yang cantiknyer wahhhh.... mmg tak kelip mata. Hehehe. Kulit putih gebu, pendek kata segala2nyapun gebu la. Solekannya pun agak tebal, sekali tengok mcm Elizabeth Hurley dalam versi Melayu. Rumaisa pun tertoleh2.. perasan kami memerhatikannya, dia pun melemparkan senyuman yang sungguh menawan. Selepas itu akupun sambunglah belek2 baju kurung.

Tetiba perempuan cantik itu menghampiri kami, tersenyum2 dan mencuit2 Rumaisa.. Rumaisa pun apa lagi terkekeh2 ketawa.. suka gamaknyer. Dan.. "amboiiiii, comelnya baby. Sapa nama dia ni akak?" Aku terkujat2.. Rumaisa pun dari sengih2 suka td terus berkerut2 mukanyer.. tetiba keruh air mukanya mcm mahu menangis. " Heheehhe.. nama dia Rumaisa. Ala, semua babypun comel..." jawap aku. "ohhhh..." lepas itu dia menghulurkan tangan mahu mendukung Rumaisa tetapi cepat2 Rumaisa mengelak. "Jual mahal baby ni... menyampahhhhh akak!" guraunyer sambil menghadiahkan satu das tepukan di bontot Rumaisa. Lepas itu dia pun membye2 kami berdua sambil berjalan lenggang2 itik berlalu.

Sungguh tak sangka, perempuan cantik yang kami berdua terkagum sebentar itu rupa2nyer... hehehehehh! Body dah terliang lentuk, kalo tak kerana suaranya yang macam honk lori tayar 18 itu, sah kamipun tertipu. Kekadang kepalsuan mmg mengabui mata :D** Gambar hiasan aje..

3 comments:

TiNiE said...

meriah u olls...
auwww tak koser mak...

Laxmi said...

hahahaha tipah tertipu!!!

Fuuhhhh la la ..... said...

aiyakkk.. tipah tertipuuuu.....