Thursday, January 8, 2015

Selamat Tahun Baru 2015

Assalamualaikum 2015.  Akhirnya terbuka juga hati nak sambung tulis blog. Aku bukan tak nak tulis blog. Punyalah banyak benda nak tulis tapi akhirnya aku memilih untuk berdiam seketika.  Ada ramai jugak yang tanya kenapa tak tulis blog lagi.  Bila sebut ramai, janganlah ingat ada beratus-ratus orang yang bertanya.  Untuk blog berskala sendu macam blog aku ni, 15 orang sudah dikira ramai. Kehkehkeh.

2014 yg sudah lebih seminggu ditinggal pergi ialah tahun yang penuh suka duka.  Yang banyak merubah sruktur-struktur kepercayaan aku tentang beberapa perkara yang tidak ingin aku kongsi di sini. Walaupun tidak nampak jelas, tahun 2014 ni Allah sudah jelmakan banyak perkara kepada aku seorang hambaNya sebagai pedoman-pedoman dan juga ingatan untuk aku meneruskan kehidupan.  Tahun lepas aku sudah rancang banyak perkara yang pada awalnya aku rasa dapat dilaksanakan, berbaris-baris nota impian aku catatkan.  Terasa gah kaki melangkah dan rasa kuat sebab ada perancangan.  Namun takdir Allah mengatasi.  2014 lebih kepada tahun suram, tahun dugaan buatku, tahun yang kena kuat percaya pada diri dan juga pada ketentuan Ilahi. 

Moga aku dan kita semua sama-sama kuat untuk mengharungi 2015 yang entah bagaimana lagi cabaran yang menanti.  Insya-Allah !


6 comments:

RySha sHaiRy said...

naja blog i pun sendu jgak meh la follow baq hang..kasi up skit folower yg seketui dua tu kikiki..slamat tahun baru..

Naja said...

Haha. Dah folo :) Selamat tahun baru. Dapat bertugas kat mana nanti tu.. tahniah ye !

RySha sHaiRy said...

Ke Kunming, China, meh la jalan nanti, nak dtg roger2 la..tak yah dok otel dah..jimat skit..

Naja said...

Bestnya dapat merasa berkhidmat di seberang laut. Moga dipermudahkan semua urusan. Insya Allah, kalau tabung bekpek penuh.. sampailah jasad ni ke Kunming tu.. Tahniah ye Rysha.. (dan2.. google image Kunming) hahaha

Mya said...

welcome back kakak.
chaiyokk semangat baru 2015.

#tetiba google kunming gak hahah

Naja said...

Heheh semangat yg kejap nyala kejap padam Maya