Monday, August 10, 2009

Aku di'tagging' Yong

Demi mu Yong, dipersembahkan... heh heh heh

1. Nak tau sangat nama singkatan, umo dan dok mana?
  • Naja or Fizah, mana2 pun buleh.. Kat opis mmg Naja, kalo sebut Nurhafizah memang menggagau orang carik.
  • Umo adalah 31 tahun pada 2009
  • dok Putrajaya

2. Tiap2 hari buka blog? Biasa kul berapa dan lama tak ?

  • Dibuka hanya pada hari bekerja sahaja tidak termasuk cuti hujung minggu dan cuti2 umum. Heheh.
  • Beberapa kali dalam waktu pejabat, selalunya selepas semua kerja2 urgent kat opis ni setel iaitu dlm kul 10 ke atas.
  • Lama @ tidak bergantung pada tahap kelapangan pada hari tersebut

3. Bila dah on blog, apa yg korang buat ek???

  • Baca entry terbaru blog kengkawan sesambil tinggalkan komen, pastu tengok komen2 kat blog sendiri sesambil membalas dan sesambil mengupdate.. fuihh banyaknye sambil2.. time ni rasa cam editor akhbar plak ;)

4. Pernah tak sedang asik melayan internet korang terabaikan sesuatu?

  • Pernah sekali sekala, ada satu masa tu leka membaca satu artikel menarik smp terlupa bos soh buat satu benda urgent, sekali dia jengoi dari balik pintu dengan pertanyaan " dah siap?", barulah teringat. Dengan muka konfidennya terus kaver dengan jawapan "Ok boss sikit lagi, 10 minit lg saya letak atas meja boss" ha lepas tu mmg mcm lipas kudung siapkan kerja dlm 10 minit, mujur.. Bersyukur aku berada dlm bidang nih... hehehehe

5. Macam mana korang masak mee meggie ek?

  • Paling ringkas - masukkan megi dlm mangkuk tadah air paip, tekan2 bg dia lembut sikit pastu krappp krappp krapp.. rangup u! Pernah sorang member bg soklan maut "Ko tak muntah darah ker mkn megi centu?" Alhamdulillah.. belum lagik la!
  • Tak berapa nak ringkas - tumis bebawang, goreng megi dulu pastu baru tambah air+telur dan sawi.

6. Hubby korang tau dak korang ada blog ni.. pernah tak hubby korang baca blog korang??

  • Tahu dan membacanye tp xtahulah hari2 @ sesekali singgah. Ada gak masa2nye dia bg komen, teguran kalo2 aku terover.. yeahh, sungguh harmonis di situ, heh heh heh!

Sekian, itu aje. Aku nak tag plak Fina, Met dan Rosmiza Pandai Kraftangan.. ;)

(eh.. cemana nak buat link tu? smp kesudah aku x pandai... )

5 comments:

yongshaniza said...

terima kasih kerana sudi menjawab tag...aku pun x pandai gak buat link tu...hehehehhe

TiNiE said...

sentapzzzz...tak tag aku..naja, nanti aku ajaq hang buat link tu..zasss

naja said...

yong - sesama
tini - aku tak tag hang sebab yong dah tag hang.. kang berdouble plak tag nye.. :)

Laxmi said...

uish aku harap ko tak kasik rumaisa makan megi masak ringkas hang tu naja.. maunyer anak hang ilang selera buat selamanyer.. ahaks

naja said...

lax -jgn kata mkn... tengok rupa megi tu pun aku rs dia dah mundar!