Friday, August 22, 2008

Skype oh skype....

Lama aku tak menulis.. ada la kot dkt2 seminggu lebih dah.. bukan apa terkejar2 dgn masa dan jugak tuntutan kerja yang ntah apa2.. tapi kerja ni lah yg mengasapkan dapurku sekian lama... Hehehehe. Oklah, aku setujulah dgn kata-kata bahawa kerja itu adalah ibadat. Bersangkut paut smp kepada hasil yang kita dapat, yg nak masuk dalam perut yg akhirnyer jadik darah daging kita.. Syukurlah kan, sekurang2nya kita bekerja.. bila ada kerja ada gaji, ada gaji boleh bela diri sendiri + kuarga kite, boleh kasik kat mak kat kampung... bley sapot adik yg tengah blajar.. kat luar ramai lagi yg mengusung sijil2 ke sana ke mari mencarik kerja... Syukurrr! Syukur kepada Allah Taala yang memberi rezeki dan terima kasih kepada Kerajaan Malaysia yang menyediakan peluang pekerjaan ini... ( Upss xde kene mengena dgn isu nak pilihanraya kat Permatang Pauh.... ;) )

OKlah berbalik kepada citer yg relevan dgn tajuk : SKYPE. Seminggu ni terasa amat boring coz Skype yg aku selalu guna utk berkomunikasi dgn kawan2 mcm dah separa tenat. Kejap boleh online kejap tidak, ini adalah disebabkan oleh pengupgredan (ada ker pekataan ni ? ) server untuk menggunapakai sistem baru di pejabat aku... Harap2 keadaan ni takde la berlarutan smp ke bulan posa ni ker kalo tidak harus mentalll aku dibuatnyer. Ni bukan kes curik tulang, tapi sendiri harus mengakui laaaa bahawa skype itu teramatlah efisiennyer dalam membantu melancarkan proses2 kerja... bley bertukar2 fail dgn jitu sekali x payah la faks ka emel ka... sekarang zaman harus serba pantas. Segala proses sebulehnyer nak diselesaikan di ujung jari jer... kalo ada yg masih selesa nak bekerja cara lama, terpulanglah. Yang penting kemajuan teknologi dan juga IT haruslah dipergunakan sebaik mungkin. Selain tu bley jugak tanya kabar berita kawan2 dgn pantas. .x perlu mendail, x payah nak menaip sms.. kredit hp pun tak abis.. pulak tu boleh mendpt feedback yg pantas.. pendek kata amat bermanfaat kalau digunakan sebaik mungkin disertai dgn otak dan akal fikiran yg waras.

Aku berambus dulu. Bye!!

2 comments:

TiNiE said...

YERLA TU HANG...!!!

naja said...

Hehehehehehehe... selebihnyer sendiri mau ingat beb!!