Thursday, September 25, 2008

" Mamapijah Makan Shepender? "

Baru2 ini kakak aku sefamili dtg umah utk berbuka puasa sesama... dia bawak la 2 anak, sorang baru boleh heret perut nama Abu Dzar , 8 bulan .. sorang lagi dah besar - dah dkt 5 tahun, Zaid namanyer. Yang aku nak citer ni pasal Zaid lah.

Zaid ni bila datang dia suka la belek2 apa saja kat umah tu... heheh buku ke barang2 Zikri ke... barang2 aku ker, suka sangat xplorer lah pendek kata. Budak2lah katakan... semua benda nak dikajinyer.. heheheh

Jadi dalam kul 8 lebih lepas berbuka puasa tu, dia masuk bilik aku main game kat hp. Sesambil berbaring kat katil.. Pada masa yang sama, Zikri bawah masuk satu timbunan kain yg belum berlipat lalu dilonggok atas katil tersebut. Akupun sesambil melayan Zaid bermain game... sesambil la pilih kain baju nak dilipat.

Tetiba Zaid terpandang maternity panty aku yg ada lapik sapot kat perut tu. Maka terjadilah dialog2 nih :

Zaid : Kenapa shepender mamapijah ada lidah?"
Aku : Tu bukan lidah, tu kain utk support perut sebab baby berat nanti mamapijah sakit perut
Zaid : Shepender mak kita takde tu (takde 'lidah')
Aku : Sebab mak zaid tak peknen dah. Sedap tau sepender nih ( maksud aku bagus la utk aku)
Zaid : Sedap? mamapijah ni penipulah.. mamapijah makan shepender ke ?
AKu : Bila masa plak mamapijah makan sepender ??
Zaid : Tu mamapijah cakap shepender tu sedap....
AKu : Oooo bukannya mamapijah makan...... sedap dipakai. Bukan sedap dimakan
Zaid : Oooooo.. mamapijah cakaplah selesa, kalau baju .. seluar... selesa dipakai, bukan sedap..! Lainkali mamapijah cakaplah betul-betul, jangan jadi penipu lagi. (Tak pasal2 aku jd penipu.. huhuhuhu)
Aku : Ya ya.. selesa. *Hihihihihihi....* Suka atilah Zaid

4 comments:

Laxmi said...

haa tu dia koooo... patut hang ajar budak2 cemana nak cakap betoi2.. ni lain plak..budak ajo ko.. padan muka hang!!! hihihi

naja said...

yerla.. kekadang tua2 pun leh konpiuss tau. hehehehe

marini said...

owh.. zaid dah ada adik la yer.. aku ni out of space la...budak-budak sekarang ni pandai tau. Kadang-kadang ayat yang kuar dari mulut depa mengkagumkan...macam orang ajar jer!

naja said...

ha rini, zaid dah ada adik... hehheh