Monday, March 30, 2009

Earth Hour - Di Manakah Aku ?

Pada hari itu, aku telah berkampung di Jusco Puchong bersama2 dengan Zikri dan Rumaisa. Bila tiba jam 8.20, pengumuman dari Pengurusan Jusco mengatakan bahawa mereka akan menghentikan operasi eskalator, memalapkan lampu dan juga mengurangkan suhu aircond ke tahap minimum sempena sambutan earth hour... dan orang pun berebut2 menuju ke lif untuk ke tempat yang mereka ingini. Aku masih di dalam Jusco membelek2 botol susu..

Tepat 8.30 malam, lampu pun malap2 gitu tapi masih nampak sekeliling. Haru kalo dia tutup semua, mesti ramai yg amik kesempatan menyonglap... dan kami masih meneruskan aktiviti bershoppingan tanpa gangguan.. oh, Rumaisa sungguh sporting malam ini, dia langsung tidak hiraukan keadaan sekeliling.. leka dengan dunianyer sendiri dalam stroller. Melayan perasaan bluesnya barangkali, sambil memeluk abg lion (puppet dari playgim yg aku letak dalam stroller) dan pastu lena dengan nyamannyer.

Kesimpulannyer, sikit sebanyak aku rs aku dah sambut seruan 'earth hour' itewww!** Keadaan Rumaisa semasa 'earth hour', lena memeluk abang lion

6 comments:

Laxmi said...

Haa naja.. bagus la.. naper tak ambik gambo cik mai lam stroller pelow abg lion itew.. mesti cute giler.. haha

naja said...

dah amik blum sempat tempek.. hehhehe

TiNiE said...

aku ada ajak nahar p putrajaya nak jengok cikmai, mungkin blum masa kot..dia tak larat..huhuhu

Nora said...

tomeinya dia tdo .... nk picit2 pipi yg gebus tu...ehehhehee

naja said...

sila la tini bila2 pun.. takdak tarikh tutup.

knora : timakasih. heehhhe.

haya_yaya said...

semakin membesar budak chubby nih...geramnyerrrrrrrrrrr...