Monday, November 2, 2009

Trajidi Oktober!

Heh... tajuknye sungguh mendebarkan ye!

Ceritanya begini, pada pagi Jumaat yg lepas seawal jam 7.40 aku kat lot parking dok gigih menyetat enjin keta. Tangan ni duk cucuk2 la kunci keta kat lubang kunci tp x jugak buleh2.... otak plak dok pikir adohh buat hal plak kunci ni sesambil terbayang la nanti punch kad aku merah lg untuk kali yg ntah ke berapa dlm bulan oktober ni.. Kat tepi keta aku ada sorang brader tengah dok lap2 keta dia sambil sekali sekala tersenyum memandang aku. Brader ni buleh kata setiap kali kalo jumpa kat mana2 ramah jugak berbual mesra..

Setelah masing2 bersedekah senyum lebih kurang, kami meneruskan aktiviti kami. Aku masih lg gigih nak menyetat enjin keta.... tetiba brader ni bersuara " Ehhh.. buleh hidup ke start kereta dengan broadband tu ? " soalnye sambil mata memandang penuh kehairanan kat aku. Akupun cepat2 la tengok apa kat tangan aku... ha ya rabbi.... cemana aku leh tak sedar. Patutla dah berminit2 aku dok try sumbat dlm lubang kunci tu tp tak masuk2.. hampehhhhhhhhhhhh! Terkujat2 aku sebentar dok pk apa nak jawap... nampak sangat biol kan.. Iku ati nak je aku jawap selalu hari2 dok start keta pakai menatang ni idop jeee.. ntah nape hari ni xleh plak.. tetapi mengenangkan impak yg mungkin timbul di kendian hari, aku membatalkan la niat suci murni aku itu.

"Allahu akbar, hari ni mmg hari bodoh saya le.... cemana leh tak perasan. Patutla takleh masuk2 dari tadi... " hujah ku membela diri dengan sungguh berhemahnye. "Tu le abang dok tengok dari tadi, ingat ke ada keta yg bley start dengan broadband... maju gak la teknologi tuh kalo ada! " ayat membunuh brader itu yg aku rs cam nak lempang sedas dua. Tapi yer la terima jer la hakikatkan.. walopun kita sangka diri kita ni cerdik tp bukan hari2 kita cerdik.. ada gak time hari2 bodoh kita .... trajidi oktober sungguh!

7 comments:

marini said...

hahahahaha....

Fuuhhhh la la ..... said...

adehh.... kelako le ko nih naja.... lawak lawak lawak....

Laxmi said...

ROFL ROFL ROFL...
adoii naja.. no comments!!!! sungguh maju teknologi skarang.. muahahhahhahhahhahahhahah

yongshaniza said...

kekekekekkekeke...bak mai 1 brodben kat aku klau leh stat enjin kete...hohohohohohoho

TiNiE said...

kahhhahahaha...

yasmine qistina said...

hahahaha... lawak2... masih tk berubah kelucuan hg naja..!

naja said...

kawan2 semua berenam - aku tak reti nak komen balik dah sebab mmg aku rs cam bodow tak hengat dgn insiden tu!