Thursday, October 23, 2008

Kesilapan @ Ketidakcekapan ATM ??

Dalam masa 2 hari ni, aku berhadapan dgn 2 kejadian ketidakcekapan mesin atm berfungsi secara sepatutnyer. Yg pertama betoi2 kena kat kepala aku, then yg 2nd kejadian terkena kat orang di depan aku tatkala tengah beratur nak mengeluarkan duit..

Citernyer, aku nak g tekan duit kat mesin atm Bank Kepala Rimau... dah masukkan semua pin no dan tengah dok tunggu duit keluar.. kat mesin pun tertera "Sila Ambil Wang Anda" tetiba dalam 15 saat dok tunggu2.. keluar kat mesin "terima kasih" aikkkk.. dah berdebar2 dah aku. Cepat2 cek balik belen dalam akaun.. ha mujur tak terkurang apa2. Sadis!

Pastu semalam, aku beratur kat mesin atm juga dimiliki oleh Bank Kepala Rimau di Kompleks PKNS Billion Bangi. Ada sorang pompuan Cina kat depan tengah dok menggodek2 mesin.. lepas tu tetiba keadaan jd kecoh bila dia keluarkan RM1K tetapi yg dia dpt cuma RM1 ratus.. haruuuuuu!! Pastu cek resit pun tertera pengeluaran RM1K.. kami2 yg beratur pakat la suggestkan dia supaya cek belen.. ha mmg baki terkurang RM1K dari akaun dia. Ada la beberapa orang yg cadangkan dia g buat report bla bla bla... Aku yg nak amik duitpun dah tak jd. Terpikir kalo situasi tu terkena kat aku, mau terduduk!! Terus blah.. dalam ati masih dok pk betapa ngeri and sadisnyer kalo aku yg menghadapinyer. Oohhh tidak!!!

4 comments:

Laxmi said...

uish.. riso ler kalo camni.. dah la org war2kan suh tukar paswed kat tenet banking sbb bole dihack.. ni atm pun takleh caya gak.. isk cemana nih?? ambik gaji simpan bawah bantal pun tak save.. huhuhuhu

naja said...

ha la zaman skang nih.. apapun tak selamat dah. isk isk! akupu cuak la nak keluar2kan duit pakai mesin atm nih lax bila jd centu... tp takkan biar dok bertapa dalam tu jer. kang kaya sangat plak duit tak guna2...

TiNiE said...

adoiyaiii...seb baik aku keje dekat bank bukan kepala rimau..kalau tak jenuh menjawab..

naja said...

Tu ar mujur hang keje kat bapakkkk segala bank di mesia nan tercinta nih.. hehehe!!