Wednesday, October 22, 2008

Mari Berteppanyaki...


Semalam ronder2 kat Jaskow Ekuin with Zikri.. Memula gi beli ubat kembung perut dulu bertajuk Zellox-II yang telah mengecostkan aku RM11.30.. mmg potong stim, xleh bershopping mopping dgn jitu sekali bila dah kembung perut. Lepas telan ubat rehat kejap pastu jalan2 pusing2 dalam Jaskow tu, ternampak la sehelai kemeja bertajuk Diadora yg ku rasa sungguh hensem tatkala menerai2 kat badan Zikri... apa lg setelah puas berkempen, Zikri pun setuju la membeli (dia yg bayar... aku tukang kempen jer) hehehehe!

Tetiba lapar pulak, singgah kat fudkot.. niat di hati nak mkn nasik goreng cendawan.. tengok gambar kat fudkot tu kemain perghhhh... pastu aku pun pilih tempat duduk, zikri gi order.. tapi oleh kerana hanya ada seorang tukang masak yg jugak merangkap pengambil order dan orang itupun sudah pening kerana ada berbaris kastemer yg dok tunggu nak order jugak sehingga mengkelirukan dia.. jadik menimbulkan rasa kesian di ati zikri dan rasa sekian terima kasih utk membeli kat situ jadik Zikri mengajak aku gi mkn teppanyaki...

Sementara dok tunggu makanan siap, sempatlah aku mengambil gambar tukang masak dan menu2nyer yg hensem jugak dimata ku.. hihihihi! Biasalah bila dah tau ada orang dok snap gambo dia.. lglah mamat ni berusaha mempamerkan skill menggoreng teppanyaki ke tahap zargusss. Apapun mmg sodappplah.. ada dua tiga tempat gak aku try mkn teppanyaki ni tp rasanyer kat Jaskow Ekuin ni la paling sedap.. bukan sebab mamat tu hensem tapi mmg sebab sedap.. ya sedap!! Pada pendapat aku la, kalo bab2 makan ni... ko hensem tara Brad Pitt pun (Antonio Banderas lagi hensem di mataku) tapi kalo masak hampehhhhh tak sedap, memang x sedap jugaklah.. kesimpulannyer kehenseman rupa paras tidak akan dpt membantu!! Sekian.




5 comments:

hilmi said...

hekeleh...mkn tepanyaki pun nak habaq..(sini xdak lg, i bekenan gak)

naja said...

pehhhh! ayat superduper dengki tuh..

heeheehheh!

Gabai said...

Apa makna tepayaki tu .... saja nak tau

TiNiE said...

ceni la baru kebabom...updet blog bertubi2 siap gambaq sekali..barula kelesss...!!!

naja said...

gabai-- isk hj, saya mmg xtaw la tak sempat nak bukak kamus jepang.. tp halal la sebabnyer ada cop halal kat dinding kedai then yg masak and crew2 restoran tu pun melayu islam mcm kita jugak.

tini--> heheheh.... tak tertanding hang yg superduper tubi2