Wednesday, May 6, 2009

AKu Geram

Grrrrrrr.. , tu tanda geram.

Memang geram gila babi... pagi2 tadi belumpun panas bontot duduk dlm bilik aku tetiba ada sorang yg mcm ala2 'orang penting' jugak kat tempat kerja aku call tak bagi salam.. takde intro2 terus je.. " Awak PA Pengarah EGAG kan ? Haaa.. mana memo jawapan *tajuk memo* yg saya antar terus direct pada awak pada awal bulan 4 hari tu pasal pelantikan bla bla bla.... dah tunggu lama takde jawapan. Kita nak cepat.. Dato' nak sign dan bla bla bla (membebel mcm apantah)". Dalam ati, aku dah mencarut tahap ringan2 kat makhluk sekor ni..

" Slow sangat buat kerja. Bahagian lain semua dah bagi.. tinggal awak sorang jer lagi yg tak jawap2. Padahal bagi nyer awal bulan 4 hari tu lagi" dan aku masih blur blur surat apa... mohon pengertian, aku nak cek dalam daftar surat, surat apa yang lorat sangat tuh.. So aku mintak la pegawai yang perasan best tuh soh tunggu kejap bagi aku masa 5 minit. Aku nak cari dan faham betul2 apa isi surat tuh dah namapun dialamatkan kepada aku. " Macam mana bley tak dpt ? Awak tak kerja ker sepanjang bulan 4 hari tu ?" Bebelnyer berterusan.. dan kali ini dlm ati aku memang aku mencarut tahap najis mughallazah punyer. Tak reti nak sabar.

Nak dijadikan cerita.. akhirnya aku dptlah surat tu tapi mintak copy dari orang lain punyer. Tengok kat tarikh tu.. 24 April, yg beria2 sangat cakap awal bulan 4 tu pehal. Memang patutla tak smp kat tangan aku... sepanjang minggu dari 27-30 aku takde kat office. Tetiba aku rs meruap2. Dia yang buat kerja slow aku plak yg kena tempias. Angkat tepon, call dia dan... terus keluar segala bahasa ibunda yg indah dan tak brapa indah dengan lancarnya!

Sekian.

p/s : Kalo hati sedang amarah... syaitan pun dtg bersorak sorai

5 comments:

TiNiE said...

ala naja..
standard la..
level2 kita ni selalu org pandang sebelah mata tau..
walopon kita ni efisien lagi dari depa ekceli..huh

naja said...

tu la main petikkkk jer... bukan nak ckp elok2 xtau ujung pangkal nak mengamuk.

Nora said...

uiks... sapa le insan yang rude tu.... sesama kita kalo nk mtk apa2 pun watle baik skit dgn bahse yg baik dan sopan... bukan rugi pun kan...

naja said...

Kak Nora mesti kenai punyer.... hehehehe

marini said...

betul arr naja.. macam kata tinie, level kita ni orang pandang sebelah mata ala-ala takat cam typist jer pun. Tapi hang dah balas kan? orait la tuh!!