Wednesday, May 27, 2009

Sabo Ajelah..

Lama aku tak bersiaran.. bulan 5 ni bulan terkalut dalam tahun 2009 kot. Macam2 benda kena buat smp kan aku xdan pun nak updet blog nih. Tapi bila dah ada idea nak updet tetiba hari ni pagi2 aku dah kena sound.. bukan dengan boss. Tapi yer lah asam garam kehidupan bekerjaya.. gitulah gamaknyer, kalau tak boss sendiri yang sound, orang lain tlg sound. Hehehee.. Cumanyer bab aku kena sound tu macam.. iskkkk, patut ke aku kena sound ? So setelah lama berehat, aku besiaran kembali dengan perihal sound menyound nih.. huk huk!
Kisahnyer pagi tadi aku ada call sorang pegawai di bahagian lain kat tempat kerja aku ni, bertanyakan beberapa hal yang memusykilkan boss aku mengenai status kehadiran ke satu mesyuarat nun di Tawau nanti. Setelah memperkenalkan diri aku dengan penuh hemahnyer walaupun orang di sebelah sana cam nak cakap tak cakap.. akupun bertanya beberapa perkara yang aku ingin tau,dah setel semua akupun mengucapkan la terimakasih.. Tetiba orang di sebelah sana tanya aku balik " U sapa?" akupun memperkenalkan diri aku sekali lagi padahal tadi dah cakap awal2.. Tetiba jer " OOOO.. PA, cakap kasar kemain!" terusss dammmm telefon dihempas. Aikkkk ??
Bila masa plak aku berkasar.. yg aku tau, aku cakap dengan penuh kepayahan sebab hidung tersumbat kerna selsema. Oh susahnyer, memang kadang2 kita tak dpt memenuhi kehendak dan ekspektasi semua orang.. haihhhhh! Benda dah official, takkan aku nak cakap mendayu2... melentok2 terkulai2 sambil memintal2 wayar telefon. Mungkinla pada pendengaran dia tak cukup lembut gamaknyer. Atau dia sendiri ada masalah, hanya menunggu masa dan ketika untuk melepaskan bom jangka pada sapa2 yg call dia pagi2... dalam kes ni aku rs cam aku jadi mangsa gak lah!
Tak apalah, maybe malam tadi bini dia mogok kot.... !

3 comments:

alladiin said...

secretary klu ckp kat tepon, kena lentuk2 beb cam ella punya stail cakap,,sambil megang2 dan mintal2 wayar tepon tu..hahaha...

kesian lu...sabor beb..

naja said...

tu la bro masa wa jd student lu dulu... lu sekali pun tak ajar wa jawap telefon kena pakai kaedah cenggitu. dah 10 tahun wa dok folo ajaran yg salah... haha!

TiNiE said...

laaa...lelaki ka yg sound hang tu..chisss..gamaknya la kot ek..kihkihkih