Friday, May 8, 2009

HatiYang Rawan

Semalam call adik aku, tetiba ada perkhabaran duka.. emak ku sudah 2 hari terlantar demam tidak bangun2. Seraya air mata pun meleleh2... Aku rasa amat bersalah kerana tidak dapat balik jaga emak bila dia sakit, sedangkan ketika kecil dulu bila aku sakit tidak seminitpun dia tinggalkan aku..

Pagi tadi masa call mak, dapat cakap dengan dia hati terasa lega.. tapi emak macam itulah walaupun sakit, ditahan jugak rasa sakit.. sedaya upaya bersuara 'biasa-biasa' supaya anak2 tidak terkesan betapa geringnya dia. Aku pun.. meleleh2 air mata bila dapat bercakap, bertanya khabar berita tapi sedaya upaya berlagak 'biasa-biasa'.. kang bila tau aku menangis emak akan rasa bersalah pula seolah2 menyusahkan anak2nye..

" Emak, ampunkanlah saya untuk kali ini. Saya tidak dapat balik jaga emak kerana saya terpaksa berkursus di Melaka. Tak boleh tarik diri di saat2 akhir... "

Harapanku moga Fini dapat menjaga emak dengan baik.

10 comments:

TiNiE said...

huwaaa!!!
sedih nyer pepagi ni naja...
yerla, dah tugas kan..
takpa, doa anak² insya-Allah sampai kat mak kita nuunn..moga cecepat sihat..amin

naja said...

Kebetulan pagi ni bos aku naik angin dgn staff dia.. Pastu tetiba plak mata aku merah nyala.. dia cam *gulp*.

Takde kena mengena langsunglah...

Apapun tini bila emak sakit... aku nak wat kerja pun xleh! Semua serba tak kena jadiknya

yongshaniza said...

naja...sabar naja..doakan mak hang sembuh cepat2...aku pun doakan sama..aminnn

naja said...

Itula yong.... apa lg yg mampu aku buat masa ni. Hanya buleh telepon aje.

Amin untuk doa2.. semoga semua emak2 dalam dunia ni berada dalam keadaan sihat sejahtera.

mikie punyer cerita said...

for yor information, mak dak ok... so xda apa yang dirisaukan... Adik lu ni dah cuba sebaik mungkin jaga mak... Mak cuma x brapa best la sebabkan kakpizah x dapat kerja dengan tenang.... Lepas blik dari skulah, gua challo beli lauk segera...

mamadania&mamazaza said...

sedih nye .. ek..wek.. wekkkk
sedih jugak tetiba kat bawah baris ayat tu tersemyum pulak.. asal name puan fina terkelaur lak. heheh suruh jaga mak.. haha..
nie datang melaka tak sms pun sedih sangat....

naja said...

Fini - Wa sangat terhutang budi dengan lu sebab lu jaga emak kita. Lepas ni wa akan berikan wa punyer hp w850i tu FREE sajalah untuk lu sempena 'kerja-kerja kebajikan' lu itu.

Mamadania - Bila mak sakit, hati pun tak tenteram.

alladiin said...

apa2pun, awk masih beruntung sb masih ada emak. Waktu ni lah klu awk nak berabis utk dia, sure dia akan rasa direct dari awk naja..

haya_yaya said...

moga2 mak Naja sht seperti sediakala..insyaAllah...tingat lak kt arwah mak... :(

Laxmi said...

huhuhuhu naja.. sedihhhh... tahan air mata nih.. sob sob... semoga mak hang sihat selalu.. i lap u bebeh!