Wednesday, July 16, 2008

tagging by ZAMIHARTINI OSMAN BASHAH @ zob

sebenarnya aku terbengong2 dok memikio apa ke benda tag2 nih.. and cemana nak menjawapnyer.. nak pakai skema jawapan yg mana.. hehhehe. tini pun dah siap mewarning kot blog pehtu tak cukup kot blog, kot tepon plak.. hadehhhh! oleh kerna tidak ingin menghampakan ibu mengandung yang tengah dok tunggu hari nak malatuppppp ni aku jawap laaa ( skema jawapan sebijik aku copy paste dr hang nyer blog tini ye)

1. Nama Timangan aku...
Kat umah mak panggey singkatan dari nama aku sebetoi2 yg tertepek dalam IC ; Fizah.. takpun Pizah... Nama Naja ni aku dpt masa mengaji kat SMV Jalan Stadium, la ni dah tukar jd SMT JalanStadium.. sejarahnyer, masa tu senior2 nak menyeragamkan penggunaan nama junior kat dorm. .dorang soh start dgn N, aku punyer nama dah mmg mula dgn N tapi tak diterima juga katanyer nak lain dari lain.. aku carik2 jumpa Naja nih.. dalam bahasa Arabnyer selamat kot kalo tak silap... sebab senior2 garang cam singa, aku rs sesuai la nama ni dgn aku, dengan harapan kot selamat dari cengkaman senior2 yg gila koser... heheheh. Pehtu lama2 terlekat nama ni kat luar smp la aku masuk Poly, smp kerja.. smp kawin side2 belah korga suami pun panggey aku dgn nama nih. Boss pun senang panggil aku dgn nama nih, walo kat atas meja ada tanda nama sikit punyer besar terpampang. So, mungkin dah tersurat di azali kot, selain dari nama yg parents aku kasik.. nama ni pun jd milik aku jua.

2. Aku seorang yang...
Akupun xtau nak mengklasifikan diri aku ni cemana... kowang tgk and bley nilai sendiri la. Ada buruk ada baik.. sama banyak takpun lebih buruk dari baiknye. Cuma aku terperasan, aku sendiri ni tergolong dalam golongan orang yg baik2.... wahahaha. Sekian adanyer.

3. Insan teristimewa di mata aku....
insan2 teristimewa ni tahu akan keistimewaan depa pada diri ku... sapa2 yg rs istimewa, dialah tu orangnyer..

4. Lagu kesukaan aku...
aku suka lagu mengapa - nicky astria. heeheheh jalan cerita lagu tu takde kena mengena dgn idop aku walo satu ayatpun. tp mmg aku suka bangetttt.. kalo dalam jamban sorang2 mmg aku layan lagu tuh la..

5. Makanan kesukaan aku...
aku ni jenis suka pada satu2 makanan tu utk beberapa jangka waktu jer.. jd xtau suka apa yg sebetoinye.. contohnyer kalo satu hari tu termakan nasik lauk daging masak kurma, aku akan makan lauk yg sama setiap hari selama berbulan2.. pastu bila jumpa plak yg lain yg rasa2 sedap.. aku mkn pulak yg tu continue berbulan2 jugak.. kalo mkn di kedai, macik kedai tu pun dah tau dah..nampak jer muka terus dia sendiri yg order kat tukang masak, xyah tanya2 dari aku... tapi yg aku perasan la ada satu benda ni dari dulu smp skang aku suka, tempek tepung yg ala2 roti canai tuh... ada orang pangey peknga ada pangey apa aku xtau laa.. ada satu ketika tu hari2 aku buat benda ni smp zikri mental disorder... hehheheh. pastu oleh kerna dia tak suka, aku buat curik2 dan mkn curik2 tp dia dpt tau gak.... apapun aku rs tu la makanan paling sedap dalam donia. cara nak buatpun simple je.. bancuh tepung gandum dgn air pastu boh garam sikit bg rasa masin2.. taruk gula sikit utk rasa manis gitu2 jer... ha tuang dalam belanga @ kuali panas.. golek2 nanti dia jd ala2 roti canai.. pehtu bila dah masak, cicah la dgn susu ker.. wahhhhhh. dah berkecur aleyo sendiri..

6. Warna kesukaan aku...
kalo bebaju.. kebanyakannyer biru. aku suka kaler cokolot @ koko. tp sumer2pun suka... heehe

7. Tiga benda dlm henbeg aku....
Yang pertamanyer mesti la purse pehtu henpon.. pastu kunci beserta kuncu2nyer.. selebihnyer aku rs henbeg aku ada sikit kurang dari tong sampah jer. pendek kata slogan astro "macam2 ada " tu bermula dari henbeg aku la kot.

8. Kali terakhir aku menangis dan sebabnyer...
xmo arr... terkenang2 kan sentap plak. pehtu emo.... hishh tak sukalah!

9. Orang yg aku nak tag???
aku tak ingin nak tag sesiapa.. sebab aku rasa cam seksa jer bila kena tag. nak2 plak dalam keadaan aku yg superpekak bab2 blog nih. sekian adanyer tini. doa ku semoga hang dpt bersalin dgn nyaman. amin.

5 comments:

TiNiE said...

haaaa...cenilaaa..baru la cool...sesama bermuatan berat...ariva..va..va...tahniah..n tq...memula mmg la rasa cam tekanan gitu..kena jawab2 bagai ni..lelama sok terror laaa...heheheh

naja said...

hehhe. tulah kagum gak la aku dgn diri sendiri.

Laxmi said...

isk resipi tempek hang kasik terang2 suluh kat blog.. resipi ayaq asam yg aku mintak hang tak kasik2.. dah berkurun aku tunggu sib baik tak berjanggut... :P

naja said...

resepi ayaq asam xleh share kat sini.... kang tak dpt royalti.. wahaha.

azean said...

lagu mengapa? ... aku suka .. aku pun sukaaaa