Wednesday, July 30, 2008

Citer malam tadi..

Semalam lepas balik kerja.. boring takde mender nak buat kat umah (padahal rumah aku dah jd cam sarang binatang2 liar.... keh keh) aku ajak zikri kuar la... p basuh keta ker.. mkn2 kat luar ke... mula2 dia kata tak larat, pehtu agaknyer kesian kot... dia kata OK. Pehtu gi la basuh keta dulu kat Bangi, tunggu smp dkt nak maghrib baru siap.. adehhhhhh dkt sejam gak tunggu kat tempat basuh keta tuh... ni yg malas basuh keta, biaq belemoihh pun tak pa laa. tp keta tu dah tahap tak nampak rupa keta.. cam rupa bulldozer jer... dgn selut, abuk.. tanah.. taik2 burung berpeta2.. iskkkkkk. selesai la sudaaa satu bab.

Pehtu hala balik dok cari tempat mkn.... terjah je la Billion, malas carik tempat2 mkn aku cadangkan makan fasfud. Lepas mkn sumer p belek2 baju baby... Haaa citer belek baju baby ni dah berkali2 tp tak pernah terbeli, tp semalam belek punyer belek terberkenan sepasang baju corak itik.. tajuk Anakku. Comei.. heheheh tangkap la sepasang... dengan taburan corak2 itik yg sungguh sedap mata memandang, hmm jd ibu itik la aku sikit hari nanti, pehtu tengok topi comel jugak tapi tak beli lg.. takper itu lainkali. Pehtu beli mittens and bootees (kesian aku.. baru semalam aku tau benda tu orang panggey mittens and bootees) selama ni mmg xpernah amik port pun apa nama dia. hehehe

Dah maleh menengok2 baju tgk plak la set tilam and bantal baby. Dalam ati nih konon2 nak buat sendiri la nanti.. yer la 1st baby kan biar la merasa hasil kerjatangan ibunyer yg sungguh mithali ini, pehtu bila zikri tanya nak beli ke tak aku cakap la kat dia " takper takper... tilam and bantal baby xyah la... nanti saya buat sendiri.. beli kain isi kekabu jait sendiri, senang jer tuh.. " pehtu jawapan zikri kata kat aku " ya la tu nak jait sendiri... baju raya awak hat tahun lepas pun tak siap2 smp skang.. ni dah nak mai raya balik nih ".. wahahahahahah! sungguh la kan.... suami ku memberi galakan yg sungguh jitu sekali. moral sapot yg baikkkkkk punyer! aku amat terharu akan kemithaliannya. timakaseyyy kerana memahami diriku. (nampak gayanyer kena beli la nanti..... ) Sudahnyer shopping dkt2 sejam... itu jer la sepasang baju yg aku beli. Baju utk anak itik dari ibu itik.. ;)

7 comments:

fiena said...

kaknaja..nanti pas raya ke kita p mydear dekat puchong,boleh beli tilam ngan bantai baby disana,harganya murah sikit dari kedai2 di luar sana..

naja said...

ye ke ? u pun tak percaya i bley jait sendiri ker ? hahaha...

fiena said...

bukan tak percaya tapi saya tekezut la kaknaja nak jait sarung bantal.heheheheh...boleh lah saya tempah,tp nak kerawang tau

naja said...

fina.. i dah pernah buat satu set tau tp utk i sendiri punyer pakai... sarung bantal, sarung tilam.... kelassss.

yati risma said...

usaha tangga kejayaan k naja...
bole ajer klu nk jait bantal ngan tilam tu....
cayookkk..cayookk...

naja said...

cayoooookk cayoooook ok gak, buat kata nak pegang jerr terus cabutttt cabutttt.. takde makna sampai ke sudah. hihih

Anonymous said...

purchase evista pharmacy rx on linecanadian pharmacy cheap generic viagra
[url=http://www.bebo.com/buyvicodinnow]buy vicodin online without prescription[/url]