Tuesday, April 14, 2009

Lawak Antarabangsat

Gelak guling2 aku sat2.. tengah bersembang dengan sorang kawan. Dia adalah bercerita perihal ipar duai dia jugak cakap kat dia... kita orang perempuan kalo pergi kubur tak buleh pakai baju kurung.. alasannyer takut orang dalam kubur nampak spender kita.. dan benda ini bukanlah satu lawak jenaka bagi depa tapi amalan2 yang dah bertapak sekian lama dari generasi ke generasi. Dan kalo depa nak ke kubur pakai jugak baju kurung tapi pakai seluar track kat dalam. Ya Tuhan....!
Bila masa orang mati diberi kuasa penglihatan x-ray buleh tengok sampai ke luar kubur? Super power apa yang dorang dapat sampai mata bley tembus lapisan tanah kubur ? Hishhhh.. sungguh tak masuk akal!

Abis kalo takut orang dalam kubur nampak.. bukan takat pakai baju kurung jer, jubah pun xleh.. orang laki pun xleh pakai jubah la nampak gayanyer. Wkakakakakak. Kelakarrrr siuttt!

Gelak2 jugak.. tapi aku sebenarnyer speechless!

3 comments:

haya_yaya said...

Naja,yg sebenornye,pkai suor tu bermaksud kena ade la suor yg menutup tuttttt..jgn ler p kubur pakai kain tp dlm x kaver2 (adeke org cmni?)
spenda pn kira menutup gak la..pastu pkai ler kain,jgn lak pkai spenda je!!gilo..
EH!!!ape lak n3 lucah peginye ni...astaga...

naja said...

heeheh haya! tu la lain tempat lain pesyennyer..

Shazizi78 said...

haaa...haya-yaya(aku x kenai,selamat berkenalan)..ada org yg mmg pkai trek tau kat dlm kain baju kurung...ni realiti..bukan fantasi..heheheh