Wednesday, April 22, 2009

Lunch

Tengahari ni aku mkn di rumah setelah terjadi perbualan berikut :

[12:21:19 PM] Naja: hehhe eh fina nak p mana ? beli mkn ?
[12:21:24 PM] fiena: NI DOK BUAT BUKING FLIGHT
[12:21:33 PM] fiena: A'AA EK.. DAH KUL 12.30
[12:21:45 PM] fiena: SAYA MEMANG LAPAQ NASI NI. JOM MKN

[12:22:40 PM] Naja: ok silaaa
[12:22:46 PM] fiena: kaknaja nk mkn mana
[12:22:48 PM] Naja: knaja xtau lg
[12:22:53 PM] fiena: dah siap dah keje
[12:22:58 PM] Naja: maybe balik umah mkn nasi lauk ikan tmenung msk asam ada belen sekor
[12:23:10 PM] Naja: knaja xde idea ekceli nak mkn apa
[12:23:14 PM] fiena: sedap tu masak asam
[12:23:18 PM] Naja: abg zikri yg masak. asalnyer nak buat masak asam ikan tongkol
[12:23:29 PM] fiena: boh asam jawa tu kan ?
[12:23:30 PM] Naja: sekali abis plak. ha boh asam jawa. tumis bawang putih merah. halia
[12:23:45 PM] fiena: itu memang kegemaran ku kaknaja tau.. sedap gila
[12:23:54 PM] Naja: boh bawang bsaq dua tiga bijik belah2 cam fina buat tomyam tu. hehe fina
[12:24:00 PM] Naja: kami dah tiga petang dok mkn menu yg sama. tiap2 hari masak centu
[12:24:01 PM] fiena: klu ikan masin lg waweeeeeeeeeeeeee
[12:24:05 PM] Naja: wakakkakakaa
[12:24:15 PM] Naja: better la dari goreng telur je
[12:24:17 PM] fiena: fuhhhhhhhhhhhhhhhh. sama la
[12:24:22 PM] Naja: simple dan sedap gilakkkk
[12:24:22 PM] fiena: ari 2 masak tu je
[12:25:14 PM] Naja: haiiiii berkecur ayaq lioq ku
[12:25:18 PM] fiena: din pun gila sama kaknaja. awat tak buat dari dulu lagi lauk nih :D
[12:25:25 PM] Naja: jom fina p umah knaja tengahari ni
[12:25:28 PM] fiena: :D
[12:25:31 PM] Naja: kita mkn lauk tu. tp ikan sorang sekerat la. nak tak ? tp jgn tengok umah
[12:25:40 PM] fiena: ada sekoq ja, mana cukup?
[[12:25:43 PM] Naja: umah mmg semak gila babun
[12:25:45 PM] Naja: cukupppp

[12:25:46 PM] fiena: *cukup??
[12:25:47 PM] Naja: kuah dia ada :D.
[12:25:49 PM] fiena: hahaha
[12:25:53 PM] Naja: goreng la teloq
[12:25:54 PM] fiena: ada ikan lg dak
[12:26:01 PM] Naja: ikan beku ada
[12:26:07 PM] fiena: cam ni camni.. knaja tunggu dlm kete, i p beli nasik ayam kat warisan
[12:26:19 PM] Naja: cepat seblum knaja tadah baldi tahan ayaqlioq. laa xyah la..
{12:26:27 PM] fiena: hahaha
[12:26:29 PM] Naja: mkn yg tu jer. tadak masalah lah fina
[12:26:32 PM] fiena: nasi byk ka
[12:26:35 PM] Naja: ada abg zikri masak sepot pagi td. cukup tak ?
[12:26:36 PM] fiena: saya lapaq ni, mau 4 pot tibai
[12:26:42 PM] Naja: wakakakakakaa
[12:26:45 PM] fiena: hahaha. giler!
[12:26:50 PM] Naja: xpe xpe kalo tak cukup kita topap mkn megi :D :D
[12:26:55 PM] Naja: jom jommmmmmmmm

[12:26:57 PM] fiena: kemarin mana mkn nasi
[12:26:59 PM] Naja: oic. ha xper xper...
[12:27:02 PM] fiena: jom
[12:27:02 PM] Naja: jom jom.. mkn jer apa yg ada
[12:27:04 PM] fiena: cam ni.. kak naja.. oiiii
[12:27:08 PM] Naja: fina tunggu kat keta knaja ok? byeeeee
[12:27:17 PM] fiena: meh kita p beli nasi kt kafe , sekotak dah ler
[12:27:25 PM] Naja: ok fina pi beli, knaja siap2 satgi knja tunggu fina kat keta. cepat cepat!
[12:27:38 PM] fiena: ok set! tunggu tau.. bai
[12:27:45 PM] Naja: bye

dan lepas mkn, sempat terjah umah bbsiter amik Rumaisa.. kelebek2 dia barang setengah jam pastu antar balik umah bbsiter tepat2 jam 2 petang. Aku dgn Fina bergegas balik opis..

P/s: Thanks Zikri coz awak masakkan lauk ikan kembung masak asam tuh.. Mcm biasa 5 bintang wa kasik penarafan sama lu punyer masakan !!

3 comments:

alladiin said...

baru sempat baca setengah je entry ni...panjang tu naja...

mikie punyer cerita said...

Hulamakkk... Giler sodap 2 daripada dok tengok tapak kaki buaya masak sup dengan udang goreng tengok kat beautiful cooking di tv...

naja said...

oh.. hehehehe. en ashri kena asah skill membaca secara rawak!

psttt..en ashri, lu nampak hensem dgn jetski tu...