Thursday, July 2, 2009

Dari Sudut Kronik Seorang Aku..

Aku rasa setiap orang daripada kita mempunyai masalah kronik yg tak dapat diselesaikan.. Ntahla, mungkin korang takde.. cum aku sorang. Tapi yang pasti mmg aku ada masalah kronik ini yang tak dpt disetelkan dari dulu smp sekarang.


Masalah kronik aku ialah : AKU TAK PANDAI NAK BAJET PACKING BAJU2AN BILA BERPERGIAN. Waduhhh. Sudah lama ni, masalah membelenggu aku. Banyak benda lain aku bley hadap.. bley lalui tapi yang satu ni mmg aku surrender!! Aku rasa beberapa teman rapat akupun ada terperasan. Kenapa yer.. aku pernah baca satu artikel, dikatakan puncanyer ada sangkut paut dari sudut psikologi. Wohh.. mentalkah aku? Hik hik hik


Pernah tak korang bila nak p kemana2 tempat sehari dua je tapi segala pakaian dan barang2 yang diangkutnyer maybe mcm nak pergi setengah tahun ? Kalo buleh dihangkut lemari tu rasanyer dengan lemari2 tu la dibawak pergi sekali. Aku penah...


Pernah tak korang packing baju dan barang2 awal sebulan dari tarikh korang nak pegi tu ? Aku penah... tiap2 hari buang dan bubuh.. tukar2 ganti itu ini.


Pernah tak korang mengambil masa sehingga berjam2 untuk memenuhkan beg yg cuma boleh dimuat tak lebih dari 10 helai bajupun ? Aku penah...


Huhuhuhu.. jadi sesiapa yg ada tips, petua petui tu tolonglah kongsi2 dgn aku. Aku dah penat sebenarnyer!

8 comments:

TiNiE said...

huhuhu aku pun sama gak naja...
aku ni lagi la...nak packing untuk 5org...*laki aku dia packing sendiri kain baju dia*...
selalu mesti berlebih2 nyerla kain baju yg aku pack tu...mental mental

naja said...

tini.... bley tubuh kelab dah nih. skang ni berganda2 masalah aku sebab ada lg sorang ahli - rumaisa.

Fuuhhhh la la ..... said...

Ehehhehe kelako... mental le pulak yek...

Alahai bajet packing baju ikut bape hari nak gi le naja....dan depend ngan acara/programnyer. Baju bebudak kecik nih memang sokmo kena bwk lebih selai dua pasai dorang x menentu berak kencing muntahnyer.....

yongshaniza said...

aku nak join gak..aku pun mental bab2 peking baju ni..klau boleh..rumah sekali aku nak angkut..heheheh..xper naja...esok nak pegi berpergian..mlm ni hang peking..mesti hang x pening..pening pun kejap jer..heheheheheh

Laxmi said...

wahh ramai nampak lam kelab hang naja.. ukhaala berjaya gak akhirnya ko tubuhkan kelab.. hahha
senang jer naja..utk org dewasa hang kira la baper hari.. kalo 2 hari.. hang wat la camni.. kira 2 pasang ke 3 pasang baju (ikut kuantiti yg hang pakai/tukar kalo kat umah sendiri) then at last bajet la baper lai baju diperlukan utk duration tu kalo nak pi jenjalan.. aku selalu wat estimation camtuh.. makluma la kena aku pun kena gak packing 4 org nyer baju.. dan utk bb hang letak xtra xtra pun takper..janji lebih utk diorg.. kalo tak paham gak sorry la tak dapek nak nolong.. hihihihi

Laxmi said...

tak komplit plak.. 2-3 pasang baju dewasa yg dipakai lam sehari.. tu maksud aku..

alladiin said...

hehe..wa pun nak join citer ni gak.. tapi wa tak pernah packing baju.. cuma selalu bagi bini wa list brg yg perlu dia pack..

Maksudnya, jgn gaduh dgn beg, lu buat list dulu, then adjust kat list lah. List koyak, boleh tukau.. berapa byk kali nak adjust kat list pun tak pe...no hal..

naja said...

Wahhhhh.... tak sangka, ramai peminat untuk en3 ni nampaknyer. Apa2pun terimakasih kepada yg menurunkan tips dan petuapetui. Aku akan try mengikut selepas ni.. kalo tak jd gak.. kompom kelab ni kena p daftar kat ROC.. hek hek!