Wednesday, July 15, 2009

Sesi Motibasi : M.J, Beat It dan Along

Dari hari kematian sehinggalah sekarang.. aku rs kesian dengan Michael Jackson... kesian memikirkan betapa lama jenazahnyer terdampar melalui pelbagai halangan untuk dikebumikan. Sekiranya dia benar2 Muslim, semoga rohnya selamat bersemadi di sisiNya. Apa saja yang dia lakukan di masa hidupnye bukan tugas kita untuk mengadilinya..
Cuma baru2 ni.. semasa Hishamuddin Tun Hussein (the current Malaysian Minister of Home Affairs) melancarkan perang terhadap along, aku rasa dia patut benar menggunakan lagu Michael Jackson ni sebagai kempen untuk memerangi along.. (along jer tau.. bukan angah.. acik... jauh sekali acu.. )
Lagu ini bolehlah dinyanyikan berulang2 kali oleh mereka yang terjebak meminjam along dengan tujuan untuk menaikkan semangat.. Pada akulah sesuai benar liriknyer.. cuba hayati liriknyer sesambil pasang lagu tu.. time tu aku rs along2 tu pun kecut perut nak mai sembur cat ke apa ker.. jauh sekali nak ugut2 nak sumbat2 dlm penjara yg dorang cipta sendiri..
Untuk merasai sendiri keberkesanannya, try pi pinjam along dulu pastu baru nyanyi lagu ni..
Sekian untuk motivasi pada hari ini.. hehe
BEAT IT - Michael Jackson

[1st Verse]They Told Him Don't You Ever Come Around Here

Don't Wanna See Your Face,

You Better Disappear

The Fire's In Their Eyes And Their Words Are Really Clear

So Beat It, Just Beat It

[2nd Verse]You Better Run, You Better Do What You Can

Don't Wanna See No Blood, Don't Be A Macho Man

You Wanna Be Tough, Better Do What You Can

So Beat It, But You Wanna Be Bad

[Chorus]Just Beat It, Beat It, Beat It, Beat It

No One Wants To Be Defeated

Showin' How Funky Strong Is Your Fight

It Doesn't Matter Who's Wrong Or Right

Just Beat It, Beat It Just Beat It, Beat It

Just Beat It, Beat ItJust Beat It, Beat It

[3rd Verse] They're Out To Get You, Better Leave While You

CanDon't Wanna Be A Boy, You Wanna Be A Man

You Wanna Stay Alive, Better Do What You Can

So Beat It, Just Beat It

[4th Verse]You Have To Show Them That You're Really Not Scared

You're Playin' With Your Life, This Ain't No Truth Or Dare

They'll Kick You, Then They Beat You,

Then They'll Tell You It's Fair

So Beat It, But You Wanna Be Bad

[Chorus]Just Beat It, Beat It, Beat It, Beat It

No One Wants To Be Defeated

Showin' How Funky Strong Is Your Fight

It Doesn't Matter Who's Wrong Or Right

[Chorus]Just Beat It, Beat It, Beat It, Beat It

No One Wants To Be Defeated

Showin' How Funky Strong Is Your Fight

It Doesn't Matter Who's Wrong Or Right

Just Beat It, Beat It, Beat It, Beat It, Beat It

**Tak dapat nak attach video clip kerana laman 'tiub kamu' sudah disekat oleh pentadbir IT disini** wadohh..

7 comments:

TiNiE said...

samala kita..
laman tiub kamu jua dah lama dah di sekat..huhuhu

Laxmi said...

hahah kreatip sungguh!

naja said...

lepas ni reramai kita pakai tiub beskal jer...

yongshaniza said...

laman tiub aku ok plak..laman ceting jer diharamkan...hehehhee..vangga di situ...keh..keh..keh..

naja said...

yong - ari va va va (gaya penjahat dlm citer tamil)

alladiin said...

hmmm..tak syak lagi, sure si MJ ada datang kat msia, pinjam duit along...

naja said...

haha! lu mmg pandai bro...